Vaccinaties en gezondheid

Uw hond dient gevaccineerd te zijn bij opname (ook bij een bezoekje) in het pension. Wij eisen deze inentingen in het belang van uw dier en onze andere pensiongasten. Bij het brengen van uw dier vragen wij u een geldig vaccinatiebewijs of ingevuld dierenpaspoort te overleggen. Deze houden wij in bewaring totdat u uw huisdier weer op komt halen. Vaccinaties mogen tijdens het pensionverblijf niet verlopen!

Zonder vaccinatiebewijs wordt uw dier geweigerd!

De honden dienen ingeënt te zijn tegen Hondenziekte, Parvo en tegen Ziekte van Weil (de jaarlijkse cocktailprik) maar ook een aparte enting voor Kennelhoest. In verband met de incubatietijd van de inenting moet uw hond minimaal 14 dagen voor aankomst in het dierenpension ingeënt zijn.

Vlooien/teken

De hond dient behandeld te zijn tegen vlooien en teken. Mocht tijdens het verblijf blijken dat uw hond last heeft van teken en/of vlooien, dan zal de hond hiervoor een behandeling krijgen d.m.v. het toedienen van een pipet op de huid. De kosten die hiermee gepaard gaan, zijn voor rekening van de eigenaar.

Wormen

De hond dient minimaal 2 weken voor het verblijf een wormkuur te hebben gehad. Het is tevens aan te raden om deze nogmaals te ontwormen na een langere logeerperiode.

Medicijnen

Als uw hond medicijnen nodig heeft, zorg  dan voor voldoende medicijnen voor de periode dat de hond verblijft en liefst in de originele verpakking.

Loopsheid

Wanneer het teefje loops is, kunnen wij deze helaas niet opvangen. Er ontstaat teveel onrust bij de andere honden. Wellicht handiger om dit van tevoren met uw dierenarts te regelen. Dat is vooral voor het dier zelf veel prettiger, wanneer het gewoon tussen de andere honden kan lopen. Mocht uw teefje tijdens een vakantie toch loops worden, wordt 150% van de pensionprijs gerekend en moet u er rekening mee houden dat uw hond apart zit.

Aansprakelijkheid:

Wij stellen alles in werking om uw huisdier verantwoord te huisvesten en te verzorgen, toch kunnen wij geen aansprakelijkheid voor ziekten of schade veroorzaakt door of aan pensiondieren voor onze rekening nemen. Uit ziekten/schade voortvloeiende (dierenarts) kosten zijn altijd voor rekening van de cliënt. Derhalve dient uw dier te zijn opgenomen in uw eigen WA-verzekering. U blijft voor de wet aansprakelijk voor uw eigen hond.