Diarree management

Op het moment dat uw hond bij ons verblijft en acute diarree krijgt (dunne of dikke darm) treedt er een protocol inwerking. Wij zullen u op de hoogte houden middels whatsapp. 

Nadat wij hebben geconstateerd dat uw hond acute diaree heeft zal deze eerst 12 – 24 uur vasten. Dit is afhankelijk van de graad van de diarree. Na de vast periode zal er meermaal daags een kleine portie voeding aangeboden worden. In de vast periode wordt het voor gewaakt dat uw hond voldoende blijft drinken. Het aantal gedronken milliliters wordt gemonitord. 

De voeding bestaat uit de brok die de gast eet in ons hotel i.c.m. licht verteerbare vlokken geweekt in warm water. Naast deze voeding krijgt uw hond tweemaal daags een voedingssupplement: Plantago Ovata. Dit zijn blonde psylliumzaadjes en vliesjes. Psylliumzaad kan ter ondersteuning ingezet worden om ontlasting te verdikken of juist te verdunnen bij een verstopping. Dit wordt maximaal 2 dagen gegeven. Naderhand wordt een probiotica ter ondersteuning gegeven. 

Diarree management brengt veel zorgen met zich mee, niet alleen voor de gast maar ook voor de groep. Uw hond zal daarom gedurende de nodige periode alleen op het veld verblijven en zal weinig interactie met de groep gasten hebben. Dit om te voorkomen dat uw hond onze andere gasten besmet. 

Diaree management per dag €7,50

Indien nodig, bij zeer ontwijkende ontlasting, waar wij de verdenking Giardia hebben zal een dierenarts worden geraadpleegd en uw hond komt in quarantaine. Kosten die voorvloeien uit een Giardia onderzoek komen voor rekening van de eigenaar. Indien uw hond positief test voor Giardia dient u de hond op te halen i.v.m. het besmettingsgevaar voor de groep gasten.