Onze filosofie

Dierenpension Excellent werkt vanuit de filosofie dat onze geselecteerde honden in groepsverband kunnen verblijven. Zowel in de buiten verblijven als in de huiskamers. In de kennels verblijven de honden apart of samen als dat aangegeven wordt door de eigenaar of als wij tijdens het verblijf constateren dat uw hond erbij gebaat is alleen of samen met een ‘maatje’ in een kennel te zitten. Wij beoordelen dit altijd vanuit het perspectief van de hond en benaderen de honden dan ook geheel natuurlijk en naar behoefte van de hond.

Doordat wij uitsluitend werken in groepsverband zien wij gedragingen van de honden die de eigenaren niet opvallen of waar ze geen weet van hebben. De groep bestaat uit een hele diverse samenstelling van rassen van klein tot groot. Elke dag overnieuw een unieke groep honden om mee te werken.

Het ‘natuurlijke’ gedrag dat ontstaat in zo’n vrij spelende groep is dus vaak heel anders dan de meeste mensen dagelijks van hun hond gewend zijn. Honden die bijvoorbeeld thuis aan de lijn erg blafferig, angstig of uitvalsgedrag vertonen, hoeven dat bij ons in het pension in de groep helemaal niet te laten zien. Hier kunnen ze niet terugvallen op de baas voor steun, dus moeten ze hier op ‘eigen poten’ staan. Zelfstandigheid en vertrouwen worden zo op deze manier naar boven gehaald waardoor het evenwichtigere honden worden, wat niet alleen de groep ten goede komt voor een juiste balans, maar ook uw eigen hond ten goede komt.

Voor ons ligt hier dus een belangrijke taak: zorg en begeleiding voor iedere hond. De één heeft misschien wat meer nodig dan de ander, geen hond is hetzelfde, laat staan alle verschillende rassen met ieder hun eigen kenmerken. Wat dit allemaal zo leuk maakt, is het tussen de honden te lopen, met ze te werken, te spelen, te knuffelen en te verzorgen, maar ook om ze te ‘lezen’ en waar het nodig extra te begeleiden. Op deze manier leren de honden door balans en structuur en steeds dezelfde persoonlijke begeleiding wat ze kunnen verwachten. En het werkt! Er is meer respect voor en met elkaar, iedere hond doet zijn eigen ding, mag zichzelf zijn en kan ‘natuurlijk’ gedrag vertonen. Met enige regelmaat heeft de groep de beschikking over het complete buiten terrein, hierdoor ontstaat er een prachtige samenhang tussen de honden. Eenmaal binnen krijgen ze de rust die ze dan zo hard nodig zijn. De ene hond slaapt heerlijk op de bank, de andere in zijn eigen mand. Sommige honden slapen in een bench als ze dit vanuit huis gewend zijn of juist hier voor hun eigen rust. Dit rustmoment gedurende de dag heen is hard nodig om de prikkels en ervaringen te verwerken.

Honden met een ‘rugzak’ zijn bij ons meer dan welkom, door eigen ervaringen en door de stabiele groep worden deze honden liefdevol opgevangen bij ons. Wij weten hoe gevuld de rugzak kan zijn en wat voor gedragingen daar uit voort kunnen komen. Rust, regelmaat en stabiliteit met een natuurlijke kijk op zaken zijn kernwoorden in ons dierenpension. Let op; het plaatsen van een hond met een ‘rugzak’ is over het algemeen niet met 1 dag proefdraaien klaar. Deze honden hebben een maandenlange gewen periode nodig.

Honden met een medische achtergrond zijn ook meer dan welkom bij ons. Denk hierbij bijvoorbeeld aan honden met gewrichtsproblemen, oogproblemen of andersoortige aandoeningen. Als gediplomeerd paraveterinair en met alle veterinaire kennis en kunde aanwezig, zijn wij in staat uw hond vakkundig de benodigde begeleiding en zorg te geven. Daarnaast staan we in goed contact met de reguliere dierenartsen in de omgeving en met een dierenarts die zowel veterinair als holistisch kijkt naar dieren.

Aan het einde van de dagopvang of logies van de hond is het bij ons gebruikelijk om even door te nemen hoe het met uw hond is gegaan. Daarnaast ontvangt u regelmatig een berichtje via de e-mail, Messenger of via WhatsApp.