Over ons

Links Sjoukje met Zuma, midden Jildou met Arie, rechts Neeltje met Hunter

Sjoukje
Van kinds af aan opgegroeid op een melkveebedrijf. Dieren spelen altijd al een grote rol in mijn leven. Als kind had ik konijnen, cavia’s en geitjes, later kwamen daar pony’s bij. Thuis hadden wij altijd honden (Friese stabij’s of kruisingen met dit ras), als je de hond kwijt was was je mij ook kwijt. Lezen en schrijven deed ik met de honden. Vanzelfsprekend wilde ik later als ik groot was werken met dieren. Na de lagere landbouwschool koos ik voor de opleiding Dierverzorging op het AOC in Meppel. Vier jaar lang ging ik met ontzettende veel plezier naar Meppel en leerde ik alle ins en outs van het vak. Ik leerde veel en zo breed mogelijk. Deelkwalificaties van andere opleidingen deed ik er bij in mijn vrije tijd. Alle mogelijke stages deed ik bij verschillende bedrijven, ik koos altijd voor net wat anders dan anderen. Zo ging ik naar EcoMare op Texel, Dierenpark Emmen en kwam ik bij een veterinaire spoedkliniek voor honden en katten in het noorden terecht. Daar deed ik mijn eindstage voor de opleiding paraveterinair en mocht daar na mijn studie blijven werken. Maar altijd lonkte meer: meer uitdaging, meer en andere diersoorten om mee te werken, meer leren. In de afgelopen jaren heb ik bij prachtige bedrijven gewerkt als De Tweede Lijn, EmmenZoo, GaiaZoo, Faculteit Diergeneeskunde en was ik zelfstandig ondernemer in een hele andere branche, namelijk wasbare luiers. Ik heb in die tijd heel veel mogen leren, mogen ontdekken en heb mezelf mogen verrijken met veel kennis en kunde. Ook in hele andere vakgebieden zo was ik snowboard instructrice, grafisch vormgever en gids op het prachtige Bonaire waar ik 3 jaar met Paul heb mogen wonen. Nu deel ik mijn liefde en passie voor honden met jullie als klant en met jullie honden.

Ik heb veel affiniteit met de buitenlandse zwerfhond. Ruim 10 jaar ‘hands on’ ervaring met zowel onze eigen buitenlandse honden als ervaring in asiel werk in het buitenland, crisis opvang, gastgezin en begeleiding binnen mijn kunnen.

Sinds oktober 2023 is Sjoukje een gecertificeerd Fear Free professional.

Paul
Afkomstig uit de provincie Groningen en mariene bioloog. Natuur is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader was altijd al actief in de plaatselijke natuurbescherming en als kind ging hij mee het bos in. Hoort hij een vogeltje fluiten, dan kan hij je precies vertellen wat het is. Tijdens de studie biologie kwamen er diverse werkvelden aan bod en koos hij voor de afstudeerrichting mariene biologie. Paul is binnen Nederland werkzaam geweest voor diverse overheidsorganisaties als marien bioloog en heeft op Bonaire gewerkt voor een natuurbeschermingsorganisatie en als kajakgids in de mangroven. Paul is nu fulltime werkzaam als senior ecoloog bij de provincie Fryslân.

Onze kinderen, honden en andere dieren
Samen hebben wij twee prachtige kinderen, Jildou van 8 en Wyke van 5 jaar oud. Beide meiden groeien op met diverse diersoorten en zullen jullie dan ook regelmatig tegen komen.

Er zijn al heel wat honden onze gezin gepasseerd, of dat ze wij gastgezin voor ze waren of dat wij ze hebben geadopteerd. Op dit moment hebben wij 6 honden.

Mack een 11 jarige Eastpointer, Bowie een 10 jarige Eastpointer, Dixy een kruising dwerg pincher van 7. Broer en zus worst, Toto en Zuma van 3 die geboren zijn op Samos en Handa een herder kruising uit Roemenië van 6 jaar.

Naast honden hebben wij meerdere diersoorten waar ook jullie honden mee leren om gaan (op afstand). Zo hebben wij 2 shetlanders, Bram en Mars, 4 landgeiten, Lente en Ludiekje met hun moeder Yuno en hun nicht Lola, 2 adoptie muskus eenden Gurbe en Hotze, 3 konijnen Champignon, Brownie en Panda en in huis hebben wij 2 adoptie cavia’s, Harry en Mango.

Neeltje
Naast dat jullie ons zullen zien, zullen jullie Sjoukje’s mem Neeltje ook regelmatig zien. Ze draait het pension zo nu en dan gedurende de weekenden en ze is op maandag, woensdag en vrijdag aanwezig tussen de honden. Thuis hebben ze vier honden, Maron een hondje van Bonaire, Sandy en Durk van Samos en Max de boerboel die na het overlijden van zijn begeleider bij hun is komen wonen. Op dit moment volgt Neeltje de opleiding om haar besluit houders welzijn dieren te halen in Barneveld. Daarnaast is Neeltje op hun woonlocatie een snuffeltuin aan het ontwikkelen en zal ze zich t.z.t. aansluiten bij het snuffeltuinen initiatief.

Steve
In september 2023 is Steve ons team komen versterken. Steve is hondentrainer en heeft jaren bij defensie gewerkt als hondengeleider en als dag-verantwoordelijke bij het Martin Gaus Dierenhotel/asiel. Met zijn eigen bedrijf Steve’s Dog Support geeft hij privé trainingen en gedragsadvies. Thuis hebben Steve met zijn vrouw 3 herplaatsers, Cooper en Bailey beide Husky’s en Remy een Akita. Steve is op dinsdag en donderdag aanwezig en flexibel op andere dagen.