Over ons

Links Sjoukje met Zuma, midden Jildou met Arie, rechts Neeltje met Hunter

Sjoukje
Van kinds af aan opgegroeid op de boerderij. Dieren spelen een grote rol in mijn leven. Als kind konijnen, cavia’s en geitjes, later kwamen daar paarden bij. Thuis hadden wij altijd honden, als je de hond kwijt was was je mij ook kwijt. Lezen en schrijven deed ik met de honden. Vanzelfsprekend wilde ik later werken met dieren. Mijn heit zei altijd “Boer worden kun je thuis leren, je gaat wat anders leren en je gaat de wijde wereld in“, dus koos ik voor de opleiding Dierverzorging op het AOC in Meppel. Vier jaar lang ging ik met ontzettende veel plezier naar Meppel en leerde ik alle ins en outs van het vak. Ik leerde veel en zo breed mogelijk. Deelkwalificaties van andere opleidingen deed ik er bij in mijn vrije tijd. Alle mogelijke stages deed ik bij verschillende bedrijven, ik koos altijd voor net wat anders dan anderen. Ik ging naar EcoMare op Texel, Dierenpark Emmen en kwam bij een veterinaire spoedkliniek voor honden en katten in het noorden terecht. Daar deed ik mijn eindstage voor de opleiding paraveterinair en mocht daar na mijn studie blijven werken. Maar altijd lonkte meer: meer uitdaging, meer en andere diersoorten om mee te werken, meer leren. In de afgelopen jaren heb ik bij prachtige bedrijven gewerkt als De Tweede Lijn, EmmenZoo, GaiaZoo, Faculteit Diergeneeskunde en was ik zelfstandig ondernemer, ik heb in die tijd heel veel mogen leren, mogen ontdekken en heb mezelf mogen verrijken met veel kennis en kunde. Ook in hele andere vakgebieden zo was ik snowboard instructeur, grafisch vormgever en gids op het prachtige Bonaire waar ik 3 jaar met Paul heb gewoond. Nu deel ik mijn liefde en passie voor honden met jullie als klant en met jullie honden.

Ik heb veel affiniteit met de buitenlandse hond. Ruim 9 jaar ‘hands on’ ervaring met zowel onze eigen buitenlandse honden als ervaring in asiel werk in het buitenland, crisis opvang, gastgezin en begeleiding. Als geen ander begrijp ik waar je als kersverse begeleider tegen aanloopt met je buitenlandse hond, als geen ander begrijp ik dat de behoefte en benadering van een buitenlandse hond zo anders is dat met een (Nederlandse) rashond.

Paul
Afkomstig uit de provincie Groningen en afgestudeerd bioloog. Natuur is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader was altijd al actief in de plaatselijke natuurbescherming en als kind ging hij mee het bos in. Hoort hij een vogeltje fluiten, dan kan hij je precies vertellen wat het is. Tijdens de studie biologie kwamen er diverse werkvelden aan bod en koos hij voor de afstudeerrichting mariene biologie. Paul is binnen Nederland werkzaam geweest voor diverse overheidsorganisaties als marien bioloog en heeft op Bonaire gewerkt voor een natuurbeschermingsorganisatie en als kajakgids in de mangroven. Paul is nu fulltime werkzaam als senior ecoloog bij de provincie Fryslân.

Onze kinderen, honden en andere dieren
Samen hebben wij twee prachtige kinderen, Jildou van 7 en Wyke van 4 jaar oud. Beide meiden groeien op met diverse diersoorten en zullen jullie dan ook regelmatig tegen komen.

Onze eerste hond was Jack. Jack was een ex-kettinghond die wij op een leeftijd van 9 jaar adopteerden op Bonaire. Jack had een enorme rugzak maar koos ervoor om altijd vertrouwen te hebben. Op Bonaire deed Sjoukje vrijwilligerswerk in het plaatselijke asiel waar ook altijd in groepsverband werd gewerkt. Omdat wij ruimte om huis hadden, kwamen er regelmatig opvanghonden van het asiel mee naar huis die net wat extra (veterinaire) zorg nodig hadden.

Na Jack volgde al snel een tweede hond: Mack. Mack was 3,5 maand oud toen hij zwaar ondervoed en zeer terughoudend naar mensen opgenomen werd in de groep in het asiel. Toen hij bijna 2 jaar oud was, kwam Mack bij ons wonen. We hebben Mack zien ontpoppen tot de prachtige hond die hij nu is door hem veel liefde, geduld en vertrouwen te geven. Mack zal altijd wat gereserveerder blijven naar vreemden, maar heeft een hart van goud.

Paul ging op een dag mee naar het asiel om wat klusjes te doen en viel voor Bowie. Bowie is gevonden op de vuilnisbelt en heeft ruim 2 maanden in het asiel gewoond. Bowie ging mee op proef en stal onze harten door zijn uiterlijk, maar helemaal door zijn innerlijk. Samen met de honden verhuisden we terug naar Nederland. Jack mocht nog ruim een jaar bij ons in Nederland wonen voor we hem moesten laten gaan. Onze Bowie heeft afgelopen jaren heel veel medische aandoeningen gekregen, zo heeft hij ernstige heupdysplasie, daarnaast mist hij een oog en is zijn andere oog aangetast door bindvliesontsteking en heeft hij lever en nier problemen.

In 2018 kwam Dixy bij ons wonen. Ook Dixy heeft een rugzak en is een in beslag genomen hondje. Dixy is de grote (kleine) vriendin van onze meiden.

Aan het einde van de zomer in 2020 zijn Zuma en Toto bij ons komen wonen. Beide komen van het Griekse eiland Samos en zijn samen met hun 6 andere broertjes en zusje gevonden op een leeftijd van ca. 6 weken. Nadat ze op Samos zijn aangesterkt in het lokale asiel en de leeftijd van 20 weken hadden bereikt konden alle pups naar Nederland om daar geadopteerd te worden.

In december 2020 stelden wij ons ter beschikking als gastgezin, Handa uit Roemenië kwam tijdelijk bij ons wonen tot ze adoptie klaar was. Echter stal Handa onze harten en besloten wij in maart 2021 dat ze bij ons mocht blijven.

Naast honden hebben wij meerdere diersoorten waar ook jullie honden mee leren om gaan. Zo hebben wij 3 shetlanders, Fleur, Bram en Mars, 3 landgeiten, Lente, Ludiekje en Juno, 2 adoptie muskus eenden Gurbe en Hotze, 3 konijnen Champignon, Brownie en Panda en in huis hebben wij 2 adoptie cavia’s, Harry en Mango.

Neeltje
Naast dat jullie ons zullen zien, zal Sjoukje’s mem Neeltje, ook met enige regelmaat aanwezig zijn. Toen onze droom mocht uitkomen, heeft mem haar baan in de zorg vaarwel gezegd en nu mag ze ook haar passie gaan uitvoeren. Jullie zullen haar zien tussen de honden, maar ook bij de kinderen. Thuis hebben ze nu vier honden, Maron een hondje van Bonaire en Sandy&Durk van Samos en Max een Nederlandse herplaatser. Tijdens de vakanties op Bonaire ging mem mee naar het lokale asiel en daar werd ze verliefd op Maron. Maron werd geadopteerd en vloog in 2013 na het verkrijgen van zijn benodigde vaccinaties van het zonnige Bonaire naar het destijds koude en winterse Nederland. Na het in korte tijd overlijden van hun honden, Lana uit Roemenië, Amber uit Nederland, Age uit Turkije was Maron alleen. In juli 2020 zijn Sandy en Durk Maron gezelschap komen houden. Sandy en Durk zijn broer en zus en zijn gevonden met 6 andere broertjes en zusjes bij een afvalcontainer op het strand van het Griekse Samos. In maart 2022 is Max, een Boerboel van 3 bij hun komen wonen.