Kennel

Iedere hond kan over een eigen kennel beschikken, veel honden vinden dit toch wel prettig een eigen rustplek. Maar het liefst plaatsen we meerdere honden samen in één van de ruimere kennels, uiteraard kijken we eerst wie er met elkaar kunnen worden gehuisvest. Dit doen wij zodat de hond zich minder eenzaam voelt en geeft een minder (opgesloten)hokkerig gevoel. Deze ruimere kennels kunnen ook gereserveerd worden voor hele grote hondenrassen. De buitenkennels blijven echter met slecht weer en in de winter gesloten en worden in principe alleen gebruikt om de gehele kennel lekker te luchten, uw hond is immers bij ons het grootste gedeelte van de dag lekker in de weides. De kennels worden iedere dag schoongemaakt, voorzien van vers water,  schone manden, natuurlijk kunt u ook uw eigen mand of kleed meebrengen. Voor honden die voor het eerst bij ons logeren of honden die van nature erg aan huis/eigenaar gebonden zijn raden wij dit zelfs aan.

Of wilt u voor uw hond een luxere meer huiselijke logeerplek, gezellig bij elkaar in 1 van de 4 huiskamers, klikt u dan even op onze hondenhuiskamers met de daar bij horende huisregels en tarieven.

Het buiten gebeuren

Onze ruime uitlaatweides zijn zo ingericht waarbij de deuren als het even kan allemaal open staan zodat het hele speelterrein(ruim 6000m2) gebruikt kan worden, dit alles omheind door een veilig nieuw hekwerk, wat om ons eigen prive gebeuren(huis/boerderij en terrassen) is toegepast zodat uw hond een echte huiselijke sfeer voelt en overal zicht hebt op ons en wij op hun, wat de hond een heel fijn gevoel geeft! Een flink gedeelte zand, waar rijkelijk gebruik van gemaakt word, voldoende schaduw en schuilplekken zorgen voor een aangenaam verblijf. Bij goed weer gebeurt het dan vaak dat er het grootste gedeelte van de dag buiten verbleven wordt, natuurlijk onder toeziend oog van ons. Zodat ze lekker hun ding kunnen doen, spelen, rennen, graven, luieren. Of een activiteit met ons voor degene die daar behoefte aan heeft. Zomers creëren we een spetterplek voor de echte waterliefhebbers. Zie ook de filmpjes op facebook.

Gezamenlijke huiskamer/chill room

Vorig jaar hebben we een soort van grote huiskamer gecreëerd met vele banken, kussens en kleden waar we bijvoorbeeld tijdens slecht weer ook met alle gasten kunnen verblijven, om te spelen met de vele ballen e.d. of gewoon om lekker te hangen/chillen en lekker naast je of op schoot zitten, gewoon gezellig en zo krijgt een ieder de nodige aandacht. Tegenwoordig vinden ze dit zo leuk dat we dagelijks daar een speeluurtje houden.

Roedel

Wij werken uitsluitend met 1 roedel, die wel uit ongeveer 30 honden kan bestaan, dus in één grote groep van allerlei soorten, rassen, maten en leeftijden. Voor meer info over gedrag en de selectie voordat uw hond de roedel komt versterken, klikt u even op Roedelgedrag.

Castratie en loopsheid

Een reu moet bij ons gecastreerd zijn want het natuurlijke gedrag dat ontstaat in een zo`n vrij spelende roedel is vaak heel anders, ze staan er plotseling alleen voor, zonder de steun van het baasje en wordt hun instinct naar boven gehaald. Proberen de groep uit, of andersom, zijn ongeremd wat kan leiden tot vechten, ze blaffen meer of ook heel vervelend het rijden op andere honden, dit kunnen teefjes en/of reuen zijn. Veel van deze gedragingen zijn hormoon gedreven, vandaar dat bij ons de reu gecastreerd moet zijn. Net zoals de hormonale invloed op de roedel van ongecastreerde reuen, hebben loopse teefjes ook veel invloed, er worden geen loopse teefjes toegelaten. Deze geven teveel onrust, mocht het zo wezen dat uw teefje toch loops wordt tijdens het verblijf berekenen we 150 %.

Agressie en bijtgedrag

Mocht tijdens het verblijf blijken dat uw hond toch dominant of agressief reageert, dan zal deze apart gezet worden en ook separaat uitgelaten worden. Dit is wellicht niet zo leuk voor uw trouwe viervoeter, maar wij kunnen geen enkel risico lopen. Helaas kan dit een reden zijn om deze te weigeren voor verdere deelname in ons pension. Dit geldt ook voor honden die veelvuldig op andere honden rijden.