Proefdag en/of nacht

In de vastgestelde schoolvakanties, voorafgaande aan de schoolvakanties, voorafgaande aan onze eigen vakantie en de eerste week na onze vakantie draaien wij geen proef met nieuwe gasten.

Let op! Klantenstop voor logies en dagopvang! Wij hanteren geen wachtlijst. Als er ruimte is om nieuwe gasten te plaatsen in onze groep vermelden wij dat op Facebook en op onze website.  

Elke nieuwe hond die bij ons in de opvang komt, heeft minimaal één verplichte proefdag (en nacht) gehad. Wij achten dit noodzakelijk, omdat wij uitsluitend in groepsverband werken.

Na een uitgebreid telefonisch kennismakingsgesprek en e-mail contact, nodigen wij u als begeleider graag uit bij onze opvang. U komt eerst zonder hond met ons kennismaken op een vrijdagmiddag zodat u als begeleider onze opvang kunt voelen, ruiken en beleven. Daarna nodigen wij u uit voor een proefdag met uw hond. Dit kan enkel op afspraak op woensdag en bij uitzondering op vrijdag. Uw hond verblijft dan van ca. 10:00 tot 15:45 uur bij ons. Gedurende de dag krijgt uw hond extra begeleiding en kunnen wij uw hond een beetje leren kennen. Wij monitoren aan de hand van gedrag, stress signalen en lichaamstaal hoe de hond zich in de groep voort beweegt, bewaken de veiligheid en zijn daar waar nodig voor bijvoorbeeld steun van de nieuwe hond. Tevens kunnen wij tijdens een proefdag kijken of uw hond beter gedijt in de huiskamers of in de kennel tijdens de rustperiodes. Regelmatig komt het voor dat er meerdere proefdagen nodig zijn voor een hond. Uw hond vind het vaak spannend en kan zich nog niet goed genoeg ontpoppen in de groep op de eerste dag. In overleg voegen wij hier een extra dag of dagen aan toe. Komt uw hond ook logeren? Dan blijft de hond ook een nacht op proef slapen, zodat wij kunnen ervaren hoe uw hond zich ‘s nachts gedraagt. 

Maar het kan ook zijn dat uw hond niet in de groep past. Lichaamstaal, gedrag en stress signalen zijn voor onze doorslaggevend en op basis daarvan wat wij tijdens de proefdag ervaren kan het voorkomen dat uw hond vroegtijdig wordt opgehaald. Enkele voorbeelden: uw hond is erg gestresst, veelvuldig rijden op andere honden, opdringerig / asociaal gedrag, angsten voor andere honden, extreme angsten om alleen te zijn, overmatig blaffen en/of huilen, agressie naar ons of naar de andere honden of op een andere manier onrust/stress veroorzaken in de groep. Wij zullen dit altijd eerlijk en open naar u communiceren als het niet gaat lukken met de hond in de groep. Het welzijn van uw hond en de groep staat centraal in ons pension.

Het kan ook zijn dat uw hond dusdanig is veranderd na de proefdag/nacht dat er naderhand wordt besloten dat uw hond niet meer in onze opvang past. De corona-periode heeft hier helaas een grote invloed op gehad. 

Komt uw hond gedurende de dag proefdraaien, dan houden wij u op de hoogte door middel van WhatsApp contact. Bij het ophalen zullen wij uw hond ook uitgebreid bespreken.

Let op: bij thuiskomst kan uw hond erg moe zijn, geef uw hond dan de ruimte om tot zich zelf te komen en om alle prikkels en nieuwe ervaringen te verwerken, verwacht daarom diezelfde avond en de daaropvolgende dag niet al te veel van uw hond. Wij zouden graag een terugkoppeling ontvangen hoe het met uw hond gaat bij thuiskomst en de daarop volgende dag.

In de vastgestelde schoolvakanties, voorafgaande aan de schoolvakanties en voorafgaande aan onze eigen vakantie draaien wij geen proef met nieuwe gasten.