Proefdag en/of nacht

In de maanden juni tot en met eind augustus draaien wij geen proefdagen met nieuwe gasten.

Let op! Wij nemen geen nieuwe klanten meer aan. Wij werken niet met een wachtlijst. 

Elke nieuwe hond die bij ons in het dierenpension komt, heeft minimaal één verplichte proefdag (en nacht) gehad. Wij achten dit noodzakelijk, omdat wij in groepsverband werken en een nieuwe hond de dynamiek in de groep kan verstoren.

Na een uitgebreid telefonisch kennismakingsgesprek en e-mail contact, nodigen wij u als begeleider graag uit bij ons dierenpension. Dit kan enkel op afspraak op woensdag en bij uitzondering op vrijdag. U kunt uw hond direct meenemen maar laat deze tijdens de rondleiding wel in de auto om de rust te bewaken in de groep. Uw hond verblijft dan van ca. 10:15 tot 15:45 uur bij ons. Gedurende de dag krijgt uw hond extra begeleiding en kunnen wij uw hond leren kennen. Wij monitoren hoe de hond zich in de groep gedraagt, bewaken de veiligheid en zijn daar waar nodig voor bijvoorbeeld steun van de ‘proef’ hond. Tevens kunnen wij tijdens een proefdag kijken of uw hond beter gedijt in de huiskamers of in de kennel tijdens de rustperiodes. Regelmatig komt het voor dat er meerdere proefdagen nodig zijn voor een hond. Uw hond vind het vaak spannend en kan zich nog niet goed genoeg ontpoppen in de groep op de eerste dag. In overleg voegen wij hier een extra dag of dagen aan toe. Komt uw hond ook logeren? Dan blijft de hond ook een nacht op proef slapen, zodat wij kunnen ervaren hoe uw hond zich ‘s nachts gedraagt. Is uw hond ‘geslaagd’? Dan is uw hond van harte welkom in ons dierenpension!

Maar het kan ook zijn dat uw hond niet in de groep past. Redenen hiervoor kunnen zijn: veelvuldig rijden op andere honden, opdringerig / asociaal gedrag, angsten voor andere honden, angsten om alleen te zijn, overmatig blaffen en/of huilen, agressie naar ons of naar de andere honden of op een andere manier onrust veroorzaken in de groep. Het kan dus voorkomen dat uw hond voortijdig naar huis gaat in plaats van op de afgesproken eindtijd. Wij zullen dit altijd eerlijk en open naar u communiceren als het niet gaat lukken met de hond in de groep. Uiteindelijk gaat het groepsbelang altijd voor.

Het kan ook zijn dat uw hond dusdanig is veranderd na de proefdag/nacht dat er naderhand wordt besloten dat uw hond niet meer in ons pension past. De corona-periode heeft hier helaas een grote invloed op gehad. Houdt er dus rekening mee dat ondanks dat uw hond hier al jaren komt als nog niet meer welkom is in ons pension. 

Komt uw hond gedurende de dag proefdraaien, dan houden wij u op de hoogte door middel van WhatsApp contact. Bij het ophalen zullen wij uw hond ook uitgebreid bespreken.

Let op: bij thuiskomst kan uw hond erg moe zijn, geef uw hond dan de ruimte om tot zich zelf te komen en om alle prikkels en nieuwe ervaringen te verwerken, verwacht daarom diezelfde avond en de daaropvolgende dag niet al te veel van uw hond. Wij zouden graag een terugkoppeling ontvangen hoe het met uw hond gaat bij thuiskomst en de daarop volgende dag.

Blijft uw hond direct met een proefdag slapen, welke niet onze voorkeur heeft i.v.m. prikkel verwerking dan zijn daar extra kosten aan verbonden a €3,50.

In de maanden mei tot en met eind september draaien wij geen proefdagen met nieuwe gasten. Dit vanwege de dan aanwezige groepsgrootte en de begeleiding die daar bij komt kijken.