Voer, Verzorging & Vaccinaties

Tweemaal daags hebben de logies honden een voermoment. In de ochtend rond 07:45 uur en in de avond rond 17:15. Komt de hond voor de dagopvang, dan is er uiteraard ook een voermoment mogelijk in overleg. Tussendoortjes worden in mindere mate aangeboden, maar mocht dit gebeuren, dan zal het op een uitdagende, spelende manier zijn en maken we gebruik van natuurlijke snacks als gedroogde runderlongen, konijnenoren, zalmhuid of kippennekken.

Als uw hond geen eigen voer meeneemt, dan krijgt uw hond een kwaliteitsbrok met een vlees percentage wat tussen de 30 en 50% ligt. Per hond wordt gekeken waar de behoefte ligt voor de keuze van de droge brokken.

Nutram – een natuurlijke voeding voor volwassen honden met een normale energie behoefte. Het vlees percentage is 34%, het voer is graan vrij en vrij van aardappelen, mais en soja.  Nutram maakt gebruik van zogenoemde “optimum combinations”, dit houd in dat er combinaties aan kruiden of voedingsmiddelen wordt gemaakt om zo een optimaal resultaat te behalen. Zo dit er in het voer zalm en lijnzaad olie verwerkt, groene erwten en appels en bruine rijst met erwten en pompoen. Zalm en lijnzaad olie zorgt voor een glanzende gezonde vacht, pompoen zorgt voor een betere spijsvertering en erwten zorgen voor de bron van vezels. Van Nutram hebben wij ook een blikvoeding met een vleespercentage van 45%. Het hoofd ingrediënt is kip en daarnaast zijn ook hier gebruik gemaakt van “optimum combinations”.

Nature Dog Food – natuurlijk, hypo-allergeen en graan vrij hondenvoer op basis van sléchts 1 dierlijk eiwit (monoproteïne). Zeer smaakvolle hondenbrokken voor volwassen honden met een normaal energie verbruik met een hoog vleesgehalte van 50%. Uiteraard zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. De brokken zijn vrij van soja, mais, rijst en lactose. Van Nature Dog Food bieden wij de Lam & Munt  en Zalm, Forel & Asperge variant aan. Tevens hebben wij van dit merk 3 smaken blikvoeding welke ook voor 100% graan vrij is met een vleespercentage van 60%.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van KVV (klaar vers vlees) van diverse merken aan: Daily Meat, Tammenga en Dogs Perfect. Bij het voeren van onze KVV wordt er per voermoment €1,- extra gerekend.

Tevens bieden wij onze gasten de mogelijkheid aan om in de ochtend schapenvet met knoflook en in de avond pure zalmolie te nuttigen over hun (eigen) voeding.

Neemt uw hond eigen (dieet)voer mee, dan vragen wij om ruim voldoende voer mee te geven. Houd er rekening mee dat uw hond meer kan gaan eten dan thuis vanwege het hogere energieverbruik. Het kan ook zijn dat uw hond minder gaat eten vanwege de verandering. Wij vangen dit op door uw hond extra begeleiding te geven tijdens de voermomenten en ervoor te zorgen dat uw hond een normaal verantwoord gewicht behoudt. Er is een diepvries aanwezig mocht u uw eigen KVV willen voeren.

Voordat uw hond bij ons komt logeren of tijdens de dagopvang dan dient uw hond behandeld te zijn tegen vlooien en wormen. Mochten er tijdens het verblijf vlooien of wormen worden aangetroffen dan zal de hond en eventueel de andere honden hiervoor behandeld worden. De kosten die hiermee gepaard gaan, worden in rekening gebracht bij de eigenaar van de ‘besmette’ hond. In het tekenseizoen zal er dagelijks gecontroleerd worden op teken mits uw hond dit toelaat.

Heeft u een hond die extra vachtverzorging nodig heeft dan wordt deze geborsteld of gekamd mits de hond het toelaat. Wij doen dit ter controle op teken, maar ook om het contact tussen ons en uw hond te bevorderen.

Heeft uw hond veterinaire zorg nodig, dan wordt deze met veel zorg en kunde geleverd door een gediplomeerd paraveterinair die in nauw contact staat met onze eigen dienstdoende dierenarts(en) van Diergeneeskundig Centrum Hopmans in Roden. Krijgt uw hond medicatie, geef dan voldoende mee in de originele verpakking.