Voer, Verzorging & Vaccinaties

Tweemaal daags hebben de logies honden een voermoment. In de ochtend tussen 07:00 en 08:00 uur en in de avond tussen 16:30 en 17:30 uur. Komt de hond voor de dagopvang, dan is er uiteraard ook een voermoment mogelijk in overleg. Tussendoortjes worden in mindere mate aangeboden, maar mocht dit gebeuren, dan zal het op een uitdagende, spelende manier zijn en maken we gebruik van natuurlijke snacks als gedroogde lamslong, konijnenoren, zalmhuid of andere producten op natuurlijke basis.

Als uw hond geen eigen voer meeneemt, dan krijgt uw hond een kwaliteitsbrok met een vlees percentage wat tussen de 30 en 70% ligt. Per hond wordt gekeken waar de behoefte ligt voor de keuze van de droge brokken.

Nutram S6 – een krokante brok voor volwassen honden met een normale energie behoefte. Het vlees percentage is 34%, het voer is graan vrij en vrij van aardappelen, mais en soja.  Nutram maakt gebruik van zogenoemde “optimum combinations”, dit houd in dat er combinaties aan kruiden of voedingsmiddelen wordt gemaakt om zo een optimaal resultaat te behalen. Zo dit er in het voer zalm en lijnzaad olie verwerkt, groene erwten en appels en bruine rijst met erwten en pompoen. Zalm en lijnzaad olie zorgt voor een glanzende gezonde vacht, pompoen zorgt voor een betere spijsvertering en erwten zorgen voor de bron van vezels.

Happy Dog Sensible  – een krokante brok voor volwassen honden met een normale energie behoefte. Het vlees percentage varieert tussen de 40 en 70%, dit is afhankelijk van de gekozen diersoort. Het voer is van super-premium kwaliteit, bereid met exclusieve en hoogwaardige dierlijke proteïnen. De recepten zijn graan vrij en/of glutenvrij. Ze worden uitstekend geaccepteerd en zijn licht verteerbaar en daarom ook uitermate geschikt voor gevoelige honden. Binnen het pension voeren wij de volgende smaak combinaties:
Toscana: eend, zalm & rijst.
Andalusía: Iberico zwijn & rijst.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van KVV (klaar vers vlees) van diverse merken aan: Daily Meat, Kivo en Dogs Perfect. Bij het voeren van onze KVV wordt er per voermoment een extra bijdrage gevraagd. Het tarief vind u hier.

Neemt uw hond eigen (dieet)voer mee, dan vragen wij om ruim voldoende voer mee te geven. Houd er rekening mee dat uw hond meer kan gaan eten dan thuis vanwege het hogere energieverbruik. Het kan ook zijn dat uw hond minder gaat eten vanwege de verandering. Wij vangen dit op door uw hond extra begeleiding te geven tijdens de voermomenten en ervoor te zorgen dat uw hond een normaal verantwoord gewicht behoudt. Er is een diepvries aanwezig mocht u uw eigen KVV willen voeren.

Voordat uw hond bij ons komt logeren of tijdens de dagopvang dan dient uw hond vrij te zijn tegen vlooien en wormen. Mochten er tijdens het verblijf vlooien of wormen worden aangetroffen dan zal de hond en eventueel de andere honden hiervoor behandeld worden. De kosten die hiermee gepaard gaan, worden in rekening gebracht bij de eigenaar van de ‘besmette’ hond. In het tekenseizoen zal er dagelijks gecontroleerd worden op teken mits uw hond dit toelaat.

Heeft u een hond die extra vachtverzorging nodig heeft dan wordt deze geborsteld of gekamd mits de hond het toelaat. Wij doen dit ter controle op teken, maar ook om het contact tussen ons en uw hond te bevorderen.

Heeft uw hond veterinaire zorg nodig, dan wordt deze met veel zorg en kunde geleverd door een gediplomeerd paraveterinair die in nauw contact staat met onze eigen dienstdoende dierenarts(en) van Diergeneeskundig Centrum Hopmans in Roden of met A. de Jong – Kalsbeek te Appelscha. Krijgt uw hond medicatie, geef dan voldoende mee in de originele verpakking.