Verzorging en vaccinaties

Royal Canin
Wij voeren onze gasten  twee maal daags kwaliteitsbrok Royal Canin, deze hebben wij in 2 varianten, naar de behoefte van uw hond.

Eigen voer

Als uw hond bijzondere wensen heeft zoals zijn/haar eigen voer, bijvoorbeeld dieet, puppy of senior voer dient u dat zelf mee te brengen. We vragen in dat geval voldoende eigen voer mee te geven voor het hele verblijf en houdt u er rekening mee dat deze hier meer energie verbruikt dus iets meer voer nodig heeft dan thuis. Wij hebben een diepvries voor het geval u, uw hond ingevroren voedsel mee wilt geven.

Risico tijdens pensionverblijf

Het kan zijn dat uw dier zo opgewonden is in zijn nieuwe onderkomen dat hij daardoor (veel) meer calorie├źn verbruikt dan thuis, of  hier een slechte eter is. We vangen dit op door uw dier bij te voeren, door bijvoorbeeld het eten aantrekkelijker te maken met wat nat voer maar wat  echter ook kan leiden tot diarree of andere klachten. In dat geval is enig gewichtsverlies onafwendbaar. Wij proberen er natuurlijk te allen tijde voor te zorgen dat uw dier een normaal, verantwoord gewicht behoudt.

Vachtverzorging

Uw hond wordt bij langer verblijf nog even door geborsteld of gekamd (mits deze het toelaat). Dit doen we voor een goed contact met uw hond en ter controle.

Vlooien/teken

De hond dient behandeld te zijn tegen vlooien en teken. Mocht tijdens het verblijf blijken dat uw hond last heeft van teken en/of vlooien, dan zal de hond hiervoor een behandeling krijgen d.m.v. het toedienen van een pipet op de huid. De kosten die hiermee gepaard gaan, zijn voor rekening van de eigenaar.

Wormen

De hond dient minimaal 2 weken voor het verblijf een wormkuur te hebben gehad. Het is tevens aan te raden om deze nogmaals te ontwormen na een langere logeerperiode.

Medicijnen

Als uw hond medicijnen nodig heeft, zorg  dan voor voldoende medicijnen voor de periode dat de hond verblijft en liefst in de originele verpakking.