Op dit moment is onze agenda volledig volgeboekt voor nieuwe intakes.
Wij zijn geen hotel voor een eenmalige dagopvang of logies als u geen vaste klant bij ons bent.
Wij hebben van maandag tot zaterdag dagopvang. U kunt uw hond een dagje bij ons brengen vanwege het werk, maar ook vanwege een uitje of bijvoorbeeld vanwege familie omstandigheden
Onze vaste dagopvangers staan in de ochtend te popelen als ze weten dat ze naar ons toe gaan. De voorspelbaarheid thuis geeft al de indicatie: het uitlaat rondje is korter, de tas staat al in de gang klaar die altijd mee gaat. Onze naam is genoemd of de route hier naar toe wordt herkend.
Blije koppies, ontspannen kwispels en een uitnodigende houding als ze binnen komen. Bij binnenkomst gaan de dagopvangers direct door naar het grote veld waar ze eerst rustig kunnen snuffelen en hun aanwezige vrienden kunnen ontmoeten. Als alle dagopvangers aanwezig zijn gaan we met zijn allen – ook de logies gasten – naar de andere velden. Ook daar is weer veel te snuffelen en te ontdekken, want de gast is immers al een week niet geweest en er is weer zoveel gebeurd op de velden.
In- en uitchecken voor de dagopvang is uitsluitend tijdens onze openingstijden. Gelieve dat ook te respecteren.
7 dagen in de week hebben wij logies. Uitgezonderd onze vrije dagen. De gasten checken uitsluitend in de ochtend in tijdens onze vastgestelde openingstijden.
Twee weken, 1 nachtje of 6 weken logeren, alles behoord tot de mogelijkheden. Tijdens de logies van uw hond vindt er een dagelijks ritme plaats. Uw hond gaat in hetzelfde ritme mee als de dagopvang. Als onze dagopvangers naar huis gaan, dineren de gasten en gaan vervolgens een rustmoment in. In de avond rond 20:00 uur nog de laatste ronde en dan de hele nacht slapen en verwerken. De volgende ochtend rond 07:00 uur starten we de dag weer op. Eerst de benen strekken en buiten struinen. Daarna ontbijt en dan nog even ‘uitbuiken’ en rusten. Vervolgens mee de groep in om de dagopvangers te ontmoeten.
Komt de gast niet regelmatig in onze opvang dan wensen wij een aantal weken voorafgaande een paar keer dagopvang. Zo kan de gast wennen en is de overgang van thuis naar logies niet groot. De ervaring leert dat als gasten enkel 2 weken per jaar bij ons verblijven veel moeite hebben om hun draai te vinden. De gasten laten dan veel stress signalen zien en ervaren opvang als niet prettig. Vele van onze logies gasten komen daarom structureel maandelijks een dagje naar de dagopvang. Zo blijven we aan de band onderling werken en ervaart de gast weinig stress als deze komt logeren. Op deze manier kunnen we het welzijn van uw hond waarborgen.
Gedurende de dag is er constant begeleiding op het veld in de aanwezige groep. Op het veld is ruimte voor spel, snuffelen, training, zonnebaden, pootje baden, luieren en heel veel knuffelen. Spel wordt ten aller tijde gemonitord en indien nodig onderbroken.
Onze velden zijn dusdanig ingericht dat alle zintuigen geprikkeld worden. Er liggen snuffel objecten, er is een mogelijkheid tot graven en bij zomerdag is het zwembad geopend. We hebben diverse klimobjecten en agility tunnels. Een aantal jaar geleden hebben wij een wilgentunnel aangelegd – heerlijk om in de slapen maar ook om door heen te rennen. Tevens hebben wij een ‘blote’ poten pad, 3 verschillende aaneengesloten vakken met een andere ondergrond.
Er is ruimte voor individuele activiteiten maar ook voor groepsactiviteiten.
- De cocktail vaccinatie is verplicht, deze wordt gezet om de drie jaar of u titert uw hond elke drie jaar en vaccineert indien nodig.
- Ziekte van Weil is niet verplicht, wel aan te raden voor fanatieke zwemmers en water ratten. U zet deze bijvoorkeur in maart tot mei, uw hond heeft dan de meest optimale bescherming.
- Kennelhoest is niet verplicht maar raden wij aan bij gasten met een verminderde weerstand. Krijgt uw hond de vaccinatie wel, dan mag deze 72 uur niet bij ons verblijven i.v.m. besmettingsgevaar voor de andere gasten.
Een titerbepaling is niet toegestaan om te voldoen aan de wettelijke vaccinatieplicht, om deze als geldig te benoemen dient uw dierenarts de titerbepaling voldoende te onderbouwen. Op de volgende ziektes kan worden getiterd bij de hond: hondenziekte, Parvo en hepatitis. Kennelhoest en ziekte van Weil kunnen niet aangetoond worden via een titerbepaling.