Hotelkamer & Kennel

Binnen onze opvang hebben wij 2 verschillende accomodaties om te rusten. Onze gasten hebben overdag een vast rustmoment tussen 11:30 – 15:00 uur. Uiteraard vindt er een aangepaste planning plaats afhankelijk van de weersomstandigheden en het individu. Daarnaast vindt er een rustmoment plaats voor de logies gasten tussen 17:00 – ca. 20:00 en tussen ca. 21:00 – 07:00 uur. Uiteraard hier ook weer rekening houdend met de omstandigheden en het individu. 

Wij kenmerken ons door onze hotelkamer opvang. Onze gasten krijgen de keuze of ze willen rusten in een hotelkamer of in de kennel. Waar de gast rust is afhankelijk van wat de eigenaar wil, maar ook van wat de mogelijkheden zijn voor de gast. Niet elke gast kan rusten in de hotelkamer, sommige gasten slapen veel dieper en rustiger als ze individueel in de kennel rusten. En deze keuze wordt gerespecteerd door ons. Wij zullen daarom nooit een kennel-vrije opvang worden. 

Deze hotelkamers zijn ingericht met een huiselijke sfeer.  Er zijn vier ruime hotelkamers met veel daglicht, allemaal voorzien van een heerlijk bed, een plantje in de vensterbank, een zachte bank en eventueel een bench met de deur uitsluitend open. Per huiskamer is ruimte voor 7 tot 9 gasten. Dagelijks wordt er gekeken welke gasten het beste bij elkaar kunnen verblijven. Op de achtergrond is 24 uur per dag rustige klassieke muziek aanwezig. Is er een voorspelling van onweer gedurende de nacht of tijdens oudejaarsnacht dan blijft er standaard licht branden in de hotelkamers. Het hotelkamer gedeelte is verwarmd tot ca. 18-19 graden middels radiatoren.

Mocht de gast niet kunnen rusten in de hotelkamers dan hebben wij de optie tot de kennel. Een eigen plek, op het zicht afgezonderd, maar toch ruiken en horen ze de andere gasten. Ervaring leert dat vele gasten het erg fijn vinden om individueel te rusten. Ze slapen dieper en zijn daardoor meer uitgerust als ze weer naar buiten gaan. 

Naast de individuele kennels hebben wij ook 2 familie kennels. In deze extra grote kennels verblijven onze grote rassen als de Sint Bernard, maar ook meerdere honden uit hetzelfde huishouden. 

Ook de individuele kennels zijn ruim opgezet en net als de familie kennels voorzien van een Industrial Dog bed. Deze bedden zijn gemaakt voor gerecycled steigermateriaal en hijs- en spanbanden. Vrolijke kleuren en comfortabel om op te liggen. Mocht de gast dit bed toch niet prettig vinden dan hebben we altijd nog een paar manden ter beschikking. Op het bed ligt een zacht vetbed en deze wordt regelmatig gewassen. Voor de gasten met artrose klachten of de gasten die op wat meer op leeftijd zijn hebben wij een fijn ergonomisch matras ter beschikking. 

De temperatuur is aangenaam in de kennel. Bij winterdag rond de 18 graden en in de warme zomermaanden een aangename temperatuur die gecreëerd wordt door de schaduw van de boomsingel. Ook in de kennel is 24 uur per dag rustige klassieke muziek aanwezig. En kan er op diverse plekken een schemerlampje aan vanwege voorspelde onweer gedurende de nacht of tijdens de oudejaarsnacht. 

Wij stimuleren dat onze gasten met hun eigen mand, kleed of kussen komen. De geur van thuis, iets vertrouwds geeft steun daar waar nodig. Het kan ook voorkomen dat een andere gast gebruikt maakt van de mand, die van een ander ligt altijd net wat lekkerder!