Te reserveren activiteiten

Tijdens het verblijf van uw hond kunt u diverse activiteiten bij reserveren. Dit kan ook als uw hond voor dagopvang bij ons verblijft. Elke maand hebben we terugkerende activiteiten als: Neuswerk, Puzzel & Snuffel, Balans & Coördinatie en Zoek in groepsverband. Andere activiteiten zijn seizoensgebonden en zullen bijvoorbeeld eenmalig worden aangeboden. 

Net zoals mensen hebben honden ook behoefte aan uitdagingen. Alleen is de beleveniswereld van de hond anders. Honden nemen veel meer en beter waar met hun neus. Daarom kan een stimulatie doormiddel van geur(en) een avontuur voor de hond zijn. Het snuffelen kan bijdragen aan het concentratie vermogen, zelfvertrouwen, gemoedstoestand etc..

Balans en coördinatie oefeningen kunnen bijdragen aan de mobiliteit van de hond, bepaalde spiergroepen versterken en bijvoorbeeld werken aan zelfvertrouwen door te balanceren op verschillende attributen.

De activiteiten  zijn zowel fysiek als mentaal uitdagend en leuk voor de hond om te doen.

Onder begeleiding van Steve zullen de activiteiten Neuswerk, Puzzel & Snuffel, Balans & Coördinatie en Zoek in groepsverband worden uitgevoerd. Steve is onder andere speur instructeur en heeft veel ervaring met detectie. Steve kijkt samen met uw hond naar de mogelijkheden, de moeilijkheidsgraad en naar de ervaringen van uw hond. 

Diverse andere activiteiten zijn onder begeleiding van Neeltje of Sjoukje.

Lekkers dat wordt gebruikt is op basis van een enkele eiwitbron, u kunt hierbij denken aan lamslong, softies op basis van struisvogel of trainers op basis van hert. Heeft uw hond een intolerantie of allergie is het wellicht niet verstandig om mee te doen aan een groepsactiviteit, een individuele activiteit is dan wel mogelijk. 

Een activiteit duurt maximaal 30 minuten, naderhand gaat uw hond de ervaringen en indrukken verwerken tijdens een welverdiende rust. 

Achteraf ontvangt u een persoonlijke fotoreportage. 

Neuswerk €25,-

Speuren, detectie, een combinatie van beide. Tijdens deze activiteit laat de hond zijn neus goed werken: kruidnagel, wol, vanille, zomaar een aantal voorbeelden van in te zetten geurbronnen.

Dit is een individuele activiteit.

Puzzel & Snuffel €25,-

Zoeken, puzzelen, ontdekken en oplossingen bedenken om het lekkers uit de verschillende puzzels of snuffelobjecten te halen. Diverse geuren van bijvoorbeeld verschillende diersoorten en verschillende structuren.

Dit is een individuele activiteit.

Zoek in groepsverband €7,50

Uw hond gaat samen met de andere gasten op onderzoek uit. Op zoek naar de verschillende geursporen, bronnen, materialen of afleidingen die zijn uitgezet op het veld. 

De groep bestaat uit maximaal 10 gasten. 

Balans & Coördinatie €25,-

Deze activiteit bestaat uit balans en coördinatie oefeningen waarbij diverse materialen  worden gebruikt. U kunt hierbij denken aan balans kussens, maar ook aan diverse ondergronden.

Dit is een individuele activiteit.

Speciaal voor onze Excellente gasten organiseren wij een fotoshoot op 30 april aanstaande. 3 prachtige foto’s ontvangen van uw hond? Dan lezen/horen wij dat graag.