Het team

Sjoukje
Sjoukje is eigenaresse van het hondenhotel. Ze is in het bezit van het diploma dierverzorging, paraveterinair en heeft het Besluit Houders Dieren: hond&kat (voorheen honden&katten besluit) en is sinds oktober 2023 gecertificeerd Fear Free professional. Op dit moment volgt ze de opleiding tot voedingsadviseur voor hond&kat.

Als kind is ze opgegroeid op een melkveebedrijf. Vanzelfsprekend wilde ze later als ze groot was werken met dieren. In de afgelopen jaren heeft Sjoukje bij bedrijven gewerkt als De Tweede Lijn, EmmenZoo, GaiaZoo, Faculteit Diergeneeskunde en was ze zelfstandig ondernemer in een hele andere branche, namelijk wasbare luiers. Ook was ze actief in hele andere vakgebieden, zo was ze grafisch vormgever en gids op het prachtige Bonaire waar Sjoukje 3 jaar met Paul heeft gewoond.

Nu deelt ze haar liefde en passie voor honden met jullie als klant en met jullie honden.

Sjoukje heeft veel affiniteit met de buitenlandse hond. Ruim 10 jaar ‘hands on’ ervaring met zowel onze eigen buitenlandse honden als in het asiel werk in het buitenland, crisis opvang, gastgezin en begeleiding binnen haar kunnen.

Paul
Paul is mede-eigenaar van het hondenhotel en neemt voornamelijk de grote klussen als renovatie en verbouwing voor zijn rekening.  Paul is binnen Nederland werkzaam geweest voor diverse overheidsorganisaties als marien bioloog en heeft op Bonaire gewerkt voor een natuurbeschermingsorganisatie en als kajakgids in de mangroven. Paul is  fulltime werkzaam als senior ecoloog bij de provincie Fryslân.

Onze kinderen, honden en andere dieren
Samen hebben wij twee prachtige kinderen, Jildou van 8 en Wyke van 6 jaar oud. Beide meiden groeien op met diverse diersoorten en zullen jullie dan ook regelmatig tegen komen.

Er zijn al heel wat honden onze gezin gepasseerd, of dat ze wij gastgezin voor ze waren of dat wij ze hebben geadopteerd. Op dit moment hebben wij 6 honden. Mack een 12 jarige en Bowie een 11 jarige Eastpointer, Dixy een kruising dwerg pincher van 9. Toto en Zuma van 4 die geboren zijn op Samos en Handa een herder kruising uit Roemenië van 7 jaar.

Naast honden hebben wij meerdere diersoorten waar ook jullie honden mee leren om gaan (op afstand). Zo hebben wij 2 shetlanders, Bram en Mars, 3 landgeiten, Lente, Ludiekje en Lola, 2 adoptie muskus eenden Gurbe en Hotze, 3 konijnen Champignon, Brownie en Panda en in huis hebben wij 2 adoptie cavia’s, Harry en Mango.

Neeltje
Naast dat jullie ons zullen zien, zullen jullie Sjoukje’s mem Neeltje ook regelmatig tegenkomen. Neeltje en haar man hebben zelf vier honden, Maron een hondje van Bonaire, Sandy en Durk van Samos en Max een boerboel die na het overlijden van zijn begeleider bij hun is komen wonen. Neeltje is sinds december ’23 in het bezit van het Besluit Houders Dieren: hond&kat en wil zich ter zijner tijd laten scholen tot masseur voor honden. Daarnaast hebben Neeltje en haar man op hun woonlocatie een snuffeltuin, Op’e Sneup by Mem, en zijn aangesloten bij het snuffeltuinen initiatief. 

 

Patricia
Sinds mei 2024 hebben wij een samenwerking met kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut in opleiding Patricia van DogAbility. Binnen haar bedrijf is ze ook Hond – Kind en Buitenlandse hond specialist. Ze geeft speur lessen (mantrailen), individuele lessen, gedragsadvies en is actief binnen de organisatie Stray Dogs Rescue Nederland. Thuis hebben Patricia en gezin 2 honden, een Berner Sennen pup van ruim een half jaar met de mooie naam Sky en Billy, een Roemeense rescue. Patricia is flexibel bij ons aanwezig om de aanwezige gasten in het hotel te begeleiden en voor de dagelijkse werkzaamheden binnen het hotel.