Op’e Sneup by Mem

Op dit moment is de snuffeltuin nog gesloten vanwege het koude weer en de laatste voorbereidingen. U kunt daarom uw bezoek nog niet reserveren. 

Op’e Sneup by Mem, een uitje voor de hond. Lekker rondstruinen, vrij kunnen snuffelen. Ongedwongen, vrijheid en in harmonie. De hondenneus het werk laten doen. Alle zintuigen worden gestimuleerd in de tuin: zien, horen, voelen, ruiken en proeven. 

Mem is Neeltje, samen met haar man heeft ze de snuffeltuin ontwikkeld. De groei die ze binnen het pension ziet bij de gasten die hun neus gebruiken, wat voor effect het heeft op het lijf. Een idee ontstond ruim een jaar geleden en nu is het bijna zo ver. Op’e Sneup by Mem opent bijna haar deuren. 

Op’e Sneup by Mem is een onderdeel van dierenpension Excellent. Echter is dit niet op onze eigen locatie. De snuffeltuin is gevestigd in een klein dorpje nabij Drachten, een rustige plek in het buitengebied. De tuin heeft een oppervlakte van ca. 300 m2 en is volledig omheind met een hekwerk van 1.80m hoog. En daardoor geschikt voor bijna alle honden.

Het belang van snuffelen voor de hond.
Snuffelen is niet aangeleerd, maar een natuurlijk instinct van de hond. Een natuurlijke behoefte. Door te snuffelen kan de hond informatie verzamelen over de omgeving. Het stimuleert de hersenen, de hond wordt mentaal uitgedaagd. Snuffelen vermindert stress waardoor de hond na het bezoek in de tuin lekker kan ontspannen en verwerken. Honden die zien de wereld met hun neus!

Tuinregels

Leuk dat je samen met je hond onze snuffeltuin komt bezoeken! Om jullie bezoek zo aangenaam mogelijk te maken zijn er een aantal tuinregels:

De hond

  • De tuin is geen speeltuin, uitlaatveld of trainingsveld
  • Geef de hond de tijd en ruimte om zelf op verkenning te gaan. Los van de riem, zonder begeleiding en zonder aanmoediging van de eigenaar. Zoekt de hond steun dan geven wij die. 
  • Indien de hond aangelijnd moet blijven i.v.m. gezondheid of gedrag gebruik dan een goed passend tuig en een 5 meter lijn (beschikbaar op locatie)
  • De hond geeft zelf aan wanneer de snuffelsessie klaar is, dan is het tijd om naar huis te gaan
  • Loopse teven komen langs als ze niet meer loops zijn
  • Hond dient gevaccineerd / getiterd te zijn en is vrij van besmettelijke ziektes

Als de hond gaat graven of slopen is het bezoek afgelopen. 

De eigenaar/begeleider

  • Liefdevolle en rustige omgang met de hond
  • Geef geen opdrachten of commando’s. Begrenzen van ongewenst gedrag is toegestaan
  • Corrigerende materialen als prikband, stroom of blafbanden maar ook flexi of rolriemen zijn niet toegestaan in de tuin
  • Rookvrije tuin, geen eigen eten of drinken voor mens en hond meenemen

Toegang en gebruik van de snuffeltuin op ons privé terrein is geheel op eigen risico. De hondeneigenaar is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de hond, ongevallen of weglopen. Graag de behoeftes van je hond opruimen bij het bezoek van de tuin.

De tuin is bedoeld voor 1 hond en 1 volwassen begeleider. Me-time voor de hond en baas.

Wij behouden ten aller tijde het recht om een snuffelsessie af te breken als deze het doel voorbij schiet. 

Op’e Sneup by Mem is aangesloten bij het snuffeltuinen initiatief. Voor een bezoek aan de snuffeltuin vragen wij een donatie van €12,50. Dit bedrag komt volledig ten goede aan jaarlijks gekozen goede doelen. De donatie kan contant voldaan worden. 

Inbegrepen in de prijs:
De hond beleeft een prachtig avontuur, eventueel met treat search door de tuin. De eigenaar geniet van een lekkere kop thee/koffie met wat lekkers en van de me-time die de hond mag beleven. 

Let op: er is geen toilet aanwezig op de snuffeltuin locatie.